Pokosimo Nerajske luge 2022

29. 06. 2022

V Krajinskem parku Lahinja letos ponovno organiziramo tradicionalen dogodek - Pokosimo Nerajske luge

KDAJ: SOBOTA, 9. julij 2022 ob 17.30

KJE: Krajinski park Lahinja - Nerajski lugi

KDO: dogodek je brezplačen za vse obiskovalce

Program:

17.00 Zbor koscev

17.30 Začetek košnje v Nerajskih lugih (tekmovanje koscev in grabljic)

18.00 Otroška delavnica trajnostne uporabe

18.30 Zaključek košnje

19.00 Okrogla miza - Trajnostno in odgovorno obnašanje

21.00 Razglasitev zmagovalcev košnje

Za sodelovanje na tekmovanju koscev in grabljic mora tekmovalec s sabo prinesti orodje za košnjo ali grabljenje. Vsak tekmovalec prejme majico, malico in priznanje za sodelovanje. Prijava na tekmovanje in dodatne informacije pri Gregorju (gregor.smalcelj@ric-belakrajina.si ali 040 842 717).

Poleg osrednjega dogodka košnje lugov, bo letošnje dogajanje dopolnjeno še z drugimi aktivnostmi. Na otroški delavnici bodo otroci iz trajnostnih materialov izdelali puščico. Prikazani bodo še nekateri drugi izdelki izdelani iz materialov ponovne uporabe.

Okrogla miza bo obravnavala tematiko Trajnostnega in odgovornega obnašanja ponudnikov in lokalnega prebivalstva, ter predstavljeni bodo načini učinkovitega nagovarjanja obiskovalcev (izletnikov in turistov v destinaciji Bela krajina) o naravnih danostih okolja.

Po zaključenem uradnem delu sledi neformalno druženje tekmovalcev in obiskovalcev. Obiskovalce naprošamo, da parkirajo vozila na označenem parkirnem prostoru pred začetkom vasi. V primeru slabe vremenske napovedi, spremljajte naš profil na Facebooku.

Vabljeni.