Najuspešnejša sezona zadnjih 15 let

18. 01. 2023

Za nami je najuspešnejša turistična sezona v zadnjih petnajstih letih. Obisk parka je letos precej zrasel. V poletnem delu sezone smo dežurali vse dni v tednu, veliko je bilo individualnih gostov, prav tako je vse leto naraščal obisk organiziranih skupin. To so bile v glavnem šolske skupine, skupine upokojencev, delavskih kolektivov in družine, bile so različno velike – od 10 do 50 obiskovalcev.

Obiskovalce najbolj pritegnejo črna kuhinja, podest v Nerajskih lugih, izvir Lahinje in Otonova pustolovščina. Navdušeni so nad zanimivostmi iz belokranjskega etnološkega izročila ter nad ohranjeno naravo, čistima reko Lahinjo in potokom Nerajčico. Povedo, da je vse še vedno zelo mirno in pristno.

Kljub vsemu obiskovalci pogrešajo nekaj stvari: želijo si, da bi lahko pokusili več lokalne kulinarike, si ogledali kakšen kmečki turizem in, da bi bila kje možnost za taborjenje ali prostor za piknik. Prav tako so spraševali glede izposoje električnih koles. Njihove predloge smo skrbno spremljali in jih uvrstili v prihodnje načrte. Tako bo naša ponudba še bolj upoštevala potrebe in želje gostov.

Še vedno se bomo v prvi vrsti trudili privabljati šolske skupine in manjše skupine (do 25 obiskovalcev), seveda pa bomo sprejemali tudi vse avtobusne skupine. 

Naša turistična ponudba bo tako ostala tesno povezana z izobraževalnim turizmom oz. s turizmom, ki temelji na varovanju narave.

V letu 2023 bomo ponudbo še obogatili – s čim, naj za zdaj ostane še skrivnost. Vsekakor vas bomo o tem pravočasno obvestili.

Novičnik

Prispevek je bil objavljen v mesečni izdaji novičnika Krajinskega parka Lahinja. Poglejte si celotno zbirko mesečnih novičnikov.

Arhiv novičnika